ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

24/11/2017

Image title

Image title

Image title








Το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας διανύει την τέταρτη μέρα διεξαγωγής του υποδεχόμενο δημιουργούς, καλλιτέχνες και φίλους του κινηματογράφου.
Χθές, στην «αίθουσα Κλεοπάτρα» του ξενοδοχείου Παλίρροια διεξήχθη η συζήτηση «Άνθρωπος & Περιβάλλον». Στη συζήτηση μίλησαν οι σκηνοθέτες Όμηρος  Ευαγγελινός, Σταύρος Ιωάννου, η δημοσιογράφος Χαρά Φράγκου και ο γεωπόνος Βαγγέλης Αβδελάς. Στη συζήτηση συμμετείχε και  ο Μανώλης Γλέζος.

Παράλληλα, στο Θέατρο Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκε η  Τιμητική εκδήλωση για τον φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε για το έργο του γνωστού φωτορεπόρτερ ο δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος .
Σήμερα, στις 17.00 στο Θέατρο Παπαδημητρίου θα προβληθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος «Doc ΕΡΤ»  το ντοκιμαντέρ του  Μένου Δελιοτζάκη «Η ιστορία είμαι εγώ, Ανδρέας Λεντάκης», ενώ στις 18.26 σας καλούμε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα στο Σύγχρονο Νορβηγικό Ντοκιμαντέρ, με την προβολή της ταινίας  «Siblings are forever»του Frode Fimland. Το αφιέρωμα διεξάγεται στο πλαίσιο του αφιερώματος «Γνωριμία με Ξένες Κινηματογραφίες», σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας.

Επίσης, στις 19.44 στο Θέατρο Παπαδημητρίου θα πραγματοποιηθεί η  Τιμητική Εκδήλωση στον μεγάλο μας ποιητή Τίτο Πατρίκιο. Στη συζήτηση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για τον Τίτο Πατρίκιο ο ιστορικός κινηματογράφου Γιάννης Σολδάτος και ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης.

Παράλληλα έως την  Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα λειτουργούν οι παρακάτω εκθέσεις:
•    Έκθεση φωτογραφιών του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου «Αριστοτέλης»
•     Έκθεση για τον  Δημήτρη Μυταρά, η οποία περιλαμβάνει αφίσες από το προσωπικό του αρχείο και έργα των μαθητών  του Εργαστηρίου από την έκθεση «Τα παιδιά ζωγραφίζουν Μυταρά». στο Εργαστήριο Τέχνης της Χαλκίδας
•    Έκθεση φωτογραφιών από τις ταινίες και τη ζωή του Νίκου Κούνδουρου στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής  Ενότητας Εύβοιας


Εγγραφή στο Docfest Newsletter